Glas Javnosti

VELIKA LJUBAV Seke Sablić: Glumica nije znala za njegovu bolest, a Čkalja ga nije podnosio

Kultura
Autor: Glas javnosti / objektiv

Mnoge je zasmejavao

Slavna glumica Jelisaveta Seka Sablić nikada nije govorila o svom privatnom životu, a jedini čovek za kojeg je priznala da je bio deo njene prošlosti, jeste njen kolega koji više nije među živima.

Seka se udala u 34. godini, rodila sina Stefana o čijem ocu nikada nije govorila, a filmski poznavaoci tvrde da je iskusila veliku ljubav i sa kolegom Božidarom Stošićem. Sa njim je i glumila u prvoj pozorišnoj predstavi u “Bošku Buha”.

Seka, naravno, o njihovoj ljubavi nikada javno nije govorila, ali mnogi tvrde da je to bila prava ljubav. Nakon što je Božidar Stošić preminuo 2018. godine, u 82. godini, Seka je otvorila dušu i kroz suze ispričala koliko je poštovala Boleta.

– Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i kao čovek jedno vreme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano. Nisam znala da je bolestan- rekla je ona tada.

Božidar Stošić mnoge je zasmejavao svojim ulogama, ali pred kraj života, kako je Seka tada izjavila, nikome nije rekao da je bolestan. Umro je na današnji dan u 82. godini, a svoj život posvetio je glumi.

U jednom intervjuu Božidar je otkrio da jedino nije igrao u seriji “Bolji život”, iako je bio miljenik pisca Siniše Pavića, jer njegov kolega Miodrag Petrović Čkalja nije hteo da snima s njim.

– U ‘Boljem životu’ me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka- otkrio je jednom prilikom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR