Glas Javnosti

Večeras nastup Bočelija u Beogradu: Dvorana kraj Save pod zvezdanim nebom

Kultura
Autor: Glas javnosti

Andrea Bočeli, najvoljeniji tenor sveta, posle deset godina, večeras ponovo nastupa u Beogradu, u okviru "Belgrade River Festa".

Za njegove potrebe, a po zahtevu Bočelija, iza zgrade Beogradske zadruge napravljena je posebna dvorana koju je dan uoči koncerta posetila i ekipa TV N1.

Organizator „Belgrade River Festa“ Vuk Žugić istakao je da su pripremili najbolje moguće uslova, kako za Bočelija, tako i za fado divu Marizu koja će na istom mestu nastupiti dan kasnije, u subotu 23. jula.

„Zaista možemo biti ponosni na sve što smo uradili, sigurni smo u zadovoljstvo i umetnika i publike, jer smo pripremili sjajne uslove i samo u tom divnom međusobitetu ostaju i razmenjuju se one najlepše emocije koje su i misija festivala Belgrade River Fest – da u ambijentu koji nećemo zaboraviti, uz nebeske zvezde, doživimo najveće svetske muzičke zvezde“, poručio je Žugić.

Sam koncertni prostor realizovan je po uputima Andree Bočelija i to, kako je istakao Žugić, do najpreciznijih detalja – od ozvučenja, preko mikrofona do video elemenata.

Bočeli će u Beogradu nastupiti u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a, a specijalna gošća koncerta biće Jelena Tomašević.

Žugić je bio organizator i Bočelijevog koncerta u Areni 2005. godine, i prisetio se jedne anegdote koja, po njegovim rečima, pokazuje o koliko se velikom umetniku i čoveku radi.

„Posle koncerta, usred večere, rekao je: ‘Želeo bih da osetim miris vaše srpske zemlje.’ Mi smo ga odvezli daleko van grada, on je izašao iz auta, prošoao i želeo da oseti miris naše zemlje i miris srpskog sela“, ispričao nam je Žugić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR