Glas Javnosti

Urna Gorana Paskaljevića izložena na Novom groblju, od njega se opraštaju prijatelji i saradnici

Kultura
Autor: Glas javnosti

Posle kremacije na pariskom groblju Per Lašez, koja je organizovana 5. oktobra, urna sa posmrtnim ostacima našeg legendarnog reditelja Gorana Paskaljevića je juče preneta u Beograd, u pratnji njegove supruge, a danas se u Velikoj sali Novog groblja opraštaju od njega, prijatelji, porodica, poštovaoci njegovog dela, saradnici.

Svi oni došli su da se upišu u knjigu žalosti i da upute poslednji pozdrav ovom velikom čoveku i umetniku. Upisivaje u knjigu žalosti trajaće danas do 15 časova.

Po želji Paskaljevića, polaganju njegov urne prisustvovaće samo članovi najuže porodice, i to će naknadno biti obavljeno. Podsetimo, takođe po njegovoj želji urna će biti položena u Srbiji pored majke u porodičnoj grobnici.

Njegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere koja je trajala više od četiri decenije, oprostiće se od reditelja i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela svetske nagrade, a nama ostavili filmsku baštinu, na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci koja je zakazana u sredu, 14. oktobra.

Komemoraciji će prisustvovati njegova supruga Kristina, sinovi Vladimir i Petar, sestra Sanja i sestričina Tea.

(Glas javnosti/Blic.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR