Glas Javnosti

UMETNICI iz cele Srbije na SAJMU SAVREMENE UMETNOSTI U BEOGRADU

Kultura
Autor: Glas javnosti

Do kraja vikenda posetioci Sajma savremene umetnosti (CAF- Contemporary Art Fair), koji je otvoren na Dorćol Placu, imaće priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom 26 umetnika iz cele Srbije koji svoja dela izlažu u raznim tehnikama i stilovima likovnog stvaralaštva.

Ova manifestacija održava se drugi put. Osnovana je prošle godine radi toga da savremena umetnost likovnih umetnika iz Srbije  postane poznatija u našoj zemlji I inostranstvu. Sve je, prema rečima organizatora izložbe, rađeno u skladu sa načelima velikih umetničkih sajmova u Evropi i svetu.

 Među mladim stvaraocima - izlagačima na sajmu je i mlada umetnica Teodora Zanoškar koja je za ,,Glas Javnosti" izjavila da je glavna ideja njenih radova ,,interpretacija ljudske figure kroz različita vizuelna istraživanja. Inspiraciju sam pronašla u raznovrsnim oblicima tela, od statua paleolitskih Venera, preko nebeskog tela kao mog sopstvenog simbola Univerzuma, do čulnosti tela kao Interaktivnosti ženske i muške figure ". "Čast mi je što imam priliku da izlažem na ovoj sjajnoj kulturnoj manifestaciji. U galeriji se trenutno nalazi 11 mojih slika", dodala je Zanoškar. 

 

Jedna od organizatora izložbe Marija Milošević je u izjavi za ,,Glas Javnosti"  pozvala ljude da dođu u Dorćol Platz do 13. juna kako bi videli radove i posetili brojne radionice."U subotu od podneva radionicu spray paint-a uživo će održati umetnik Jovan Ćurčić, a u nedelju Ivan kocić, na temu  reciklaža igre, te pozivamo roditelje sa decom da donesu svoje stare plastične igračke, od kojih će Ivan tehnikom asamblaža uživo stvarati umetničko delo. Želja nam je da sajam savremene umetnosti dobije tradiciju dešavanja dva puta godišnje, da svaki naredni okupi što veći broj izlagača i što više publike, kako bi se na najbolji način promovisala domaća savremena umetnost. "

Milošević je dodala da je ovogodišnja izložba prava ‘fuzija’ različitih likovnih stilova, izraza i dinamika i da posetioci imaju priliku da tokom sva tri dana postavke razgovaraju sa umetnicima čije su radove došli da vide.

Prvi sajam savremene umetnosti organizovan je u decembru 2020. godine u jeku pandemije korona virusa, što nije išlo u prilog organizatorima i izlagačima, ali ih tog hrabrog koraka, kako ističu autori, usledilo je ove godine i njegovo drugo izdanje.

Foto: Glas Javnosti

Organizatori ovogodišnjeg Sajma savremene umetnosti su, osim Marije Milošević iiz galerije „Art for All“, Karl Boras iz galerije „Neon“, kao i likovni umetnik Ivan Kocić.

(Glas Javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR