Glas Javnosti

TUŽBA ZA TARANTINA! Prodao nikad viđene scene iz kultnog filma (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Producentska kuća Miramax podnela je tužbu protiv Kventina Tarantina za povredu autorskih prava, nakon što je prodao NFT zasnovan na scnariju "Petparačkih priča".

On je na aukciju stavio NFT ("nezamenljivi token") na osnovu isečaka Tarantinovog originalnog rukopisa scenarija za film, zajedno sa njegovim komentarom. NFT je obeležen kao "tajan", što znači da bi sadržaj tog isečka bio poznat samo budućem vlasniku.

Međutim, prema tužbi, Tarantino prethodno nije konsultovao Miramax, koji i dalje drži autorska prava na rediteljev klasik iz 1994. godine. Advokati producentske kuće pokušali su da dopisom blokiraju prodaju, ali se Tarantino nije obazirao na to.

U tužbi je stajalo: „Nije uložio napore da kontaktira Miramax pre svoje koordinisane medijske kampanje, uprkos tome što je verovatno vodio opsežne pregovore sa trećim stranama o razvoju i prodaji NFT-a.”

Tarantinovi advokati su tvrdili da je on zadržao pravo da objavi svoj originalni scenario u Miramax ugovoru, a da to pravo ostvaruje prodajom NFT-a.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR