Glas Javnosti

TREBINJE NE ZABORAVLJA NEBOJŠU GLOGOVCA: Dani velikog glumca u njegovom rodnom gradu, gošća Branka Katić

Kultura
Autor: Glas javnosti

U rodnom gradu prerano preminulog glumca Trebinju, u subotu, 29. i nedelju, 30. avgusta, biće održana manifestacija "Dani Nebojše Glogovca".

Specijalna gošća mini festivala posvećenog Nebojši Glogovcu (1969-2018) biće glumica Branka Katić. Ona će prvog dana, 29. avgusta, nakon otvaranja podeliti s publikom svoja sećanja na saradnju i druženje umetnikom Nebojšom Glogovcem.

Iste večeri od 21.15 biće prikazan film Gorčina Stojanovića "Ubistvo s predumišljajem" iz 1995. u kom su Nebojša Glogovac i Branka Katić bili partneri.

Drugog dana od 20.30 na programu Letnje scene Kulturnog centra Trebinje je film "Moj jutarnji smeh" Marka Đorđevića u kom je Nebojša Glogovac ostvario jednu od poslednjih filmskih uloga.

– Srećna sam i ponosna što ćemo i ove godine biti u Trebinju na Nebojšin rođendan. Želja je da "Dani Nebojše Glogovca" postanu lepa tradicija u slavu umetnosti, u slavu umetnika, pod sjajem Nebojšinog blistavog imena – rekla je Milica Glogovac, supruga pokojnog glumca.

Glogovac je preminuo  u Beogradu u 48. godini, nakon borbe sa opakom bolešću. Svi programi biće održani na otvorenom prostoru uz poštovanje važećih epidemioloških mera.

Nebojša Glogovac, jedan od najboljih filmskih i pozorišnih glumaca koje smo imali, rođen je 30. avgusta u Trebinju. Preminuo je u Beogradu 9. februara 2018. godine.

- Živimo u vremenu u kome, uz svu najstrašniju maštu, ne bih mogao da zamislim takvu perverziju koja u stvarnosti već nema svoj klub obožavalaca. Postoji jedna misao kako kada umremo sigurno idemo u raj, jer ovo što živimo ima sve atribute pakla - govorio je Nebojša Glogovac.

Prvi “Dani Nebojše Glogovca” održani su prošle godine u Trebinju na glumčev 50. rođendan.

 

(Glas javnosti/ Nova)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR