Glas Javnosti

Tajne o Miki Antiću koje je otkrio član njegove porodice: Uz ovog velikog pesnika je odrastao

Kultura
Autor: Glas javnosti

"Sutradan posle detinjstva" je velika, pouzdana i celovita priča o jedinstvenom čoveku i umetniku

Nemanja Rotar predstavlja knjigu o Miki Antiću "Sutradan posle detinjstva", objavljenu u izdanju Arhipelaga, večeras u Književnom salonu Kirka (Njegoševa 73/10, Beograd).

Razgovor pod naslovom "Moj ujak Mika Antić" počinje u 19 časova.


Knjiga Mikinog života

Nemanja Rotar je pažljivo istražio život i pesme Miroslava Antića, na osnovu čega je napisao uzbudljivu i neodoljivu knjigu o velikom pesniku i o njegovom vremenu. Smeštajući svoju knjigu između života i literature, između romana i romansirane biografije, Rotar je napisao priču o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo svakodnevice, i o tome šta je bilo posle.
Rotar piše svoj neobični roman iz najveće moguće blizine, kao deo Antićeve porodice i kao neko ko je odrastao uz velikog pesnika, da bi sada, posle svega, uobličio i sklopio knjigu njegovog života.


Antićeva magija

Otuda je knjiga "Sutradan posle detinjstva" velika, pouzdana i celovita priča o jedinstvenom pesniku i umetniku Miroslavu Antiću, o njegovim pesmama i filmovima, o njegovom životu i magiji, i o gradovima u kojima je on živeo neki deo svoje nesvakidašnje biografije: Kikinda, Pančevo, Novi Sad, Beograd.


Knjiga sadrži i veliki broj nepoznatih fotografija, pesnikovih pisama i razglednica, kao i drugih delova njegove porodične arhive.
Knjigu "Sutradan posle detinjstva" Arhipelag je objavio u dva izdanja.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR