Glas Javnosti

ISPLIVALE NOVE TAJNE O NEBOJŠI GLOGOVCU: Pisao je pesme, a prve stihove poklonio je jednoj ženi (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

I posle više od tri godine od njegovog odlaska Nebojša Glogovac jedan je omiljenih glumaca ovih naših prostora.  Ostalo je zabeleženo da je Nebojša voleo da crta, ali i da je pisao poeziju i to od studentskih dana, pa do samog kraja

Nebojša je bio beskrajno talentovan i za muziku te na intenetu često osvane scena iz predstave "Šine" Jugoslovenskog dramskog  pozorišta iz 2002. Godine u kojoj nebojša Glogovac peva “O, Kerol”.

Kažu da je veoma vešto baratao i rečima, da voleo je da napiše poruku u stihu. Oni koji su bili bliski sa Glogovcem njegove SMS-ove čuvaju i danas. Njegovi bližnji govorili su da je bio Šekspir SMS-a, a neke od ovih poruka još uvek izazivaju smeh.

 

Posle Nebojšinog odlaska supruga Milica pronašla svesku sa crtežima i poezijom, a ponešto od toga završilo je u monografiji o Nebojš Glogovcu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by РУСКИ ПИСЦИ (@ruski_pisci)

Ostalo je upamćeno da je prvu pjesmu je poklonio kao student svojoj koleginici Mihajlović, koju je ona čuvala sve ove decenije i koju je povremeno čitala na nekim književnim večerima ili kada su je pozivali da govori o poeziji, ali nikada nije otkrivala ime autora. Koleginica je pristala da ustupi pesmu i tako se  Glogovčeva poezija koja nije bila predviđena za objavljivanje našla među poštovaocima dela velikog glumca.

Još jedna od pesma “Tužno pozorište” završila je etru i evo stihova tog dela:

Tužno pozorište

 Imam tužno pozorište.

Oko jastuka sa loše nacrtanim cvećem.

Sa zidova još cure nečije suze.

Između crno-belog i kolora.

Jedan reflektor.

Jedan gledalac.

Mnogo glumaca. Mnogo.

Par iskrenih. Sa osmehom

I suzom.

Ali gledalac se zaneo,

pa zaboravio da tapše.

Sad sedi sam.

Zatvara oči

i predstava se nastavlja.

Na tren vidi njihove ruke

odozgo. Prema njemu.

Igra se njima.

 

Igraju se.

Smeje se jako

kao nikad.

Tresu se suze na zidovima.

Oseća ritam i dah na vratu

I Sunce u stomaku

I svetlo u glavi.

Vrisak.

I mir.

I mir.

Nema aplauza.

Otišao je poslednji gledalac.

Jedan od najvoljenih glumaca današnjice Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine od raka pluća na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije.

Glumac je za sobom pored supruge Milice ostavio i troje dece- sinove Gavrila i Miloša i i ćerkicu Sunčicu, a. vanserijske uloge kojih se svi rado sećamo ono su po čemu ćemo pamtiti Nebojšu Glogovca.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR