Glas Javnosti

Svi se pitaju KAKO ĆE IZGLEDATI "EGZIT" i "BIRFEST" i evo odgovora: Svako ko želi na festival MORAĆE DA URADI OVO

Kultura
Autor: Glas javnosti

Vodeće manifestacije kao što su „Egzit“, „Birfest“, „Nišvil“ i „Mjuzik vik“ donele su preliminarni set mera kako bi održavanje festivala proteklo maksimalno bezbedno.

Prva mera je obavezan korona test za posetioce, te će, u slučaju da virus bude aktivan u avgustu, biće obezbeđeni besplatni testovi na koronu i samo sa negativnim testom će biti omogućen ulazak na festival, kako bi se osiguralo da na festivalima nema zaraženih.

Svi pripadnici osoblja pre početka smene ili dolaska na festival biće u obavezi da se testiraju pre ulaska.

Maksimalan broj posetilaca svih festivala biće značajno smanjen u odnosu na prethodne godine, te površina manifestacije mora iznositi najmanje tri metra kvadratna po jednom posetiocu.

Obavezne su maske i rukavice za sve zaposlene na festivalima, kao i dezinfekcija već od ulaza.

Na više punktova na festivalu biće obezbeđena dezinfekciona sredstva za publiku.

Na ulazima na festivale biće obezbeđene maske za sve posetioce, a biće višestruko povećan broj zaposlenih u sanitetu, te veći broj timova hitne pomoći.

Publici će biti dostupni punktovi za merenje temperature i prijavu eventualnih simptoma, a biće postavljeni i objekti za izolaciju u slučaju da neko od posetilaca pokaže simptome.

Iako je i u uobičajenim okolnostima praktično 100 odsto publike na navedenim festivalima svakako u starosnim kategorijama koje nisu ugrožene, ove godine se posebno preporučuje svim rizičnim grupama da izbegavaju bilo kakva masovna okupljanja.

Ovo je preliminarni spisak mera, dok će konačne mere predostrožnosti biti donete u koordinaciji sa Vladom Srbije nakon formiranja zajedničkog radnog tela.

Nakon što je Svetska zdravstvena organizacija nedavno donela novu preporuku kojom se pozivaju države da ponovo dozvole održavanje masovnih manifestacija, ističući njihov značaj za mentalno zdravlje i opštu dobrobit društva, očekuje se formiranje zajedničkog zdravstvenog tela Vlade Srbije i domaćih manifestacija koje su pomerene za avgust za kada se očekuje potpuno smirivanje epidemiološke situacije.

(Izvor: Bliczena)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR