Glas Javnosti

SVETSKI POZNATI MUZIČAR DONEO ODLUKU: Stefan Milenković nastavlja život U SRBIJI! (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Jedan od najpoznatijih srpskih i svetskih violinista Stefan Milenković svoju profesionalnu i pedagošku karijeru nastaviće u Srbiji, tačnije u Novom Sadu gde će raditi kao profesor na Akademiji umetnosti.

- U Novom Sadu 13. januara otvaramno novu koncertnu dvoranu striming koncertom. Srećan sam zbog pedagoškog rada sa talentovanim mladim ljudima u Novom Sadu. Potrudiću se da što više doprinesem fondaciji "Novi Sad 2021. Evropska prestonica kulture". Takođe radujem se što ću sa suprugom i detetom biti bliže svojoj familiji u Srbiji, rekao je Milenković.

Milenković je započeo svoju karijeru veoma rano, nastupajući sa svojim prvim orkestrom kada je imao samo 6 godina.

Sa 10 godina svirao je na Božićnom koncertu u Vašingtonu, SAD, za tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Reagana, a kasnije su njegovim koncertima između ostalih prisustvovali Mihail Gorbačov i papa Jovan Pavle Drugi.

Učestvovao je na brojnim gala koncertima pod okriljem UNESCO-a u Parizu, sa umetnicima kao što su Plasido Domingo, Loren Mazel, Aleksis Vajzenberg i Jehudi Menjuhin.

Tokom rata u ranim devedestim godinama bio je Prvi Dečiji Ambasador na Balkanu.

Od 2012. godine je i gostujući profesor na Muzičkoj Akademiji u Beogradu.

Kao muzičar širokih stilskih interesovanja, Milenković je nastupao sa rock-bendom Gorillazu prestižnom Apollo teatru u njujorškom Harlemu.

U njegove mnogobrojne nastupe sa orkestrom spadaju koncerti sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, Beogradskom filharmonijom, orkestrom Radio Francuske, orkestrom Boljšoj teatra, Nacionalnim orkestrom Belgije, kamernim orkestrom Aspen, simfonijskim orkestrima Indijanapolisa, Meksika, Sao Paola, Melburna i Kvinslenda u Australiji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR