Glas Javnosti

STOP NASILJU, ŠAMARIMA I PESNICAMA - DA RAZGOVORU, ZAGRLJAJIMA I POLJUPCIMA: Održana predstava "Nasilje nije rešenje"

Kultura
Autor: Glas javnosti

Zahvaljujući entuzijastima među intelektualcima, kao i ljudima dobre volje, oformljena su razna udruženja, centri i agencije koje se bave problemima nasilja u porodicama, na poslu i na ulici, sa namerom da se ugroženima i žrtvama pruži svekolika zaštita i pomoć, moralna, pravna, socijalna, ljudska, da se žrtve rehabilituju i što pre vrate u normalni život.

Jedna od tih ustanova je i CENTAR ZA ZAŠTITU ŽRTAVA NASILJA "DAR", koji najveći dar prirode,
život, želi da podigne na tron poštovanja i zaštite. U tom cilju se organizuju brojna edukativna predavanja, radionice, priredbe, razgovori, pomoć psihologa, psihijatara, pravnika, ljudi koji imaju visoki stepen empatije i humanosti, dobročinstva i solidarnosti, što su sve oblici rada sa žrtvama nasilja i njihove pripreme za uključivanje u normalne tokove života.


Na današnjoj humanitarnoj predstavi u Pozorištancu Puž na Vračaru težište je bilo na mladima, onima koji još nisu veliki a nisu više ni mala deca, onima koji krupnim koracima zakoračuju u sve životne sfere, ali i sve životne probleme, koji su se suočili sa nasiljem i sa kojima je intenzivno rađeno na njihovoj rehabilitaciji, sa ciljem da pokažu da mogu da budu i glumci i uspešni u svakom drugom zanimanju, da tuče zamenjuju zagrljajima i prijateljskim razgovorima.
 
Centar, "DAR" je do sada veoma uspešno obavljao svoju humanu i ljudsku misiju na zaštiti i rehabilitaciji žrtava nasilja.

 
Glas javnosti, kao medijski pokrovitelj ove humanitarne predstave, donosi vam delić atmosfere koja je danas oduševila publiku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR