Glas Javnosti

Шта је од догађаја отказано, а где се мењају правила

Kultura
Autor: rts.rs

Коронавирус утиче и на културу. После увођења мера Владе Србије да се јавни скупови на затвореним местима ограниче на 100 људи – заказане представе се углавном отказују, а концерти и премијере мењају датуме.

Тако је и са представама у Народном позоришту у Београду и Српском народном позоришту у Новом Саду.

 Филмови се и даље дају у биоскопима, али у салама са ограниченим бројем места. После синоћње премијера филма "Хотел Београд", екипа глумаца неће наставити своју започету турнеју.

"Да све обавестим да због новонастале ситуације морамо да одложимо дружење са глумцима и турнеју са филмом Хотел Београд у свим градовима Србије", рекао је глумац Милош Биковић.

Исто је и у Нишу, где је Фестивал "Театар на раскршћу", одложен за септембар. Позориште је, ипак, прославило рођендан извођењем представе 1789 на премијери затвореног типа. 

"С обзиром на то да нам је данас 133. рођендан, сматрали смо да је недопустиво да прескочимо овај дан, па је зато премијера бил затвореног типа", каже директор Народног позоришта у Нишу Спасоје Миловановић.

Прво вече Гитарарт фестивала одржано је вечерас у Комбанк дворани, али већ од сутра публика ће бити ограничена на 100 људи.

Београдска филхармонија, отказује све најављене концерте.

"У питању су наступи заказани за 12. и 13. март са диригентом Маркус Бошом и виолончелистом Кијаном Солтанијем и наредне недеље од 18. до 27. марта су били планирани дечији концерти које ћемо, нажалост, морати да откажемо", рекла је Јелена Милашиновић из Београдске филхармоније.

Своје концерте су отказале и светске звезде, Мадона неће певати у Паризу а нови филм из серијала о Џејмс Бонду "Но тиме то дие" одложен је до новембра.

Серије и књиге су изгледа једино на шта не може да утиче тренутна ситуација.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR