Glas Javnosti

ŠTA BISTE PONELI AKO BI VAS PROTERALI SA OGNJIŠTA? Svetska premijera filma Branke Katić na 69. Martovskom festivalu (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Kratki film "Šta su poneli sa sobom", čije snimanje je inicirala i rediteljski vodila glumica Branka Katić, imaće svetsku premijeru na 69. Martovskom festivalu u Beogradu.

Proslavljena glumica je UNHCR-ovaistaknuta zastupnica za prava izbeglica, a film je zasnovan na istoimenoj poemi Dženifer Toksvig, inspirisanoj svedočenjima izbeglica o patnji koju su proživele kada su bile prisiljene da napuste svoje domove usled sukoba i progona, kao i o predmetima koje su uspele da ponesu sa sobom.

- Moje kolege su nesebično ustupile svoj dar, srca i vreme. Snimili smo pesmu Dženifer Toksvig koja je sačinjena od izjava izbeglica o tome šta su uspeli da ponesu sa sobom kada su bili primorani da zauvek napuste svoje domove. Video je montirala Nataša Pavlović, a imali smo privilegiju da koristimo i upečatljive fotografije Gorana Tomaševića. Video nosi univerzalnu poruku i verujem da nikoga neće ostaviti ravnodušnim - rekla je Branka, a preneo Sputnjik.

Filmsko ostvarenje će imati svetsku premijeru u subotu 2. aprila na 69. Martovskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Domu omladine u Beogradu.

U glumačkoj ekipi su i Jasna Đuričić, Jana Milosavljević, Mladen Sovilj, Milos Petrović Trojpec, Nedim Nezirović, Aleksandar Vučković, Branimir Popović, kao i pisac Vladimir Tabašević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR