Glas Javnosti

Srpsko-američki film posvećen Tijani Jurić: Glogovac nije doživeo da odigra planiranu ulogu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Beogradska premijera najavljivanog i dugoočekivanog filma srpsko-američke koprodukcije „48 sati i 1 minut“ rediteljke Sonia Alexe održaće se 21. marta, u mts Dvorani, a odmah nakon toga ovo ostvarenje dobija svoj bioskopski život širom Srbije, i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu...

Film čiji je scenario poveren istaknutim glumcima naše scene posvećen je devojčici Tijani Jurić čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu i javnosti, saopštila je distributerska kuća Megacom film.
"48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.
Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.


Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

„Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda. Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja.“
Scenario filma „48 sati i 1 minut” poveren je istaknutim imenima naše scene, glumcima Nataši Ninković, Radivoju Raši Bukviću, Vanji Ejdus, Marini Ćosić, Klari Hrvanović kao i preminulom glumcu Marku Živiću. Legenda filma Nebojša Glogovac, nažalost nije doživeo da odigra svoju planiranu ulogu za ovaj film.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR