Glas Javnosti

SRPSKI MONARH KAO JUNAK DEVETE UMETNOSTI: Strip o KRALJU PETRU u novom magazinu BALON! (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Novi aprilski petobroj jedinog domaćeg strip magazina "Balon" donosi trip priču o kralju Petru Prvom urađenu po filmu i TV seriji Lazara Ristovskog.

Autori Božidar Milojković BAM i De Lazaro predstavili su strip publici život jednog od najvoljenijih sroskih monarha ovoga puta u formi devete umetnosti a crteži su urađeni prema kadrovima iz filma i serije u kojoj je naslovnu ulogu tumačio Lazar Ristovski.

Pored Kralja Petra prolečni Balon na više od 300 srana donosi i druge najbolje radove domačih autora kao što su: 24 sata Mocarta (Pavasović/Milanović), Franjo Kluz, album epizoda Na krilima Poteza (Peternelj/Milanović) Smrtonosno priviđenje (Pavasović),Veliki Blek, epizoda Došljaci (Filipov/Milanović), Nikolino, epizoda Gusarsko blago (A.Muminović), Larami, epizoda Obračun (Miletić/Milanović) + Dostavljači i Galaksija za početnike.

foto: Balon

Kako za Glas javnosti kaže urednik ovog strip magazina Miodrag Milanović "Balon" će i  narednom periodu na svaka tri meseca se truditi da predstavlja najbolja ostvarenja srpskih strip autora i da tako nastavi da razvija i pomaže domaću devetu umetnost.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR