Glas Javnosti

SRPSKE HEROINE VELIKOG RATA: Od Milunke Savić do Flore Sends!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Tokom Prvog svetskog rata srpski narod je podneo ogromne žrtve uz ogromno herojstvo koje je pokazao. Među srpskim junacima i herojima Velikog rata bilo je i žena koje su svojim delom zadužile otadžbinu.

Veliki rat (1914-1918), poznat i kao Prvi svetski rat, doneo je svetu strašna iskušenja. U tom ratu bilo je mnogo herojskih podviga, ali u knjizi "Žene junaci Velikog rata" u izdanju "Dobrodetelja" su opisane velike žene koje su se u tim strašnim danima za srpski narod i državu od skromnih čobanica, ljupkih maturantkinja, ili prefinjenih dvorskih dama preobražavale u junake koji bacaju bombe i upadaju u neprijateljske rovove, obaveštajke koje zalaze duboko u neprijateljske redove, bolničarke koje previjaju najteže ranjenike ili misionarke koje po ratištu skupljaju izgubljenu decu spasavajući ih tako od sigurne smrti.

dobrodetelj.rs

Sve one su u ovoj knjizi opisane kroz istinite događaje koje opisuju njihovu hrabrost i požrtvovanje, a sjajne ilustracije će vam pomoći da još bolje upoznate te velike žene iz naše istorije: Milunku Savić, Sofiju Jovanović, Živanu Terzić, Maru Petrović, Darinku Grujić, Vasiliju Vukotić i Floru Sends.

dobrodetelj.rs

Njihova svetla imena nikada neće biti zaboravljena a njihovo herojstvo biće luča koja će osvetljavati puteve srpskog naroda u budućnosti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR