Glas Javnosti

Snima se serija i film o srpskim herojima sa Košara

Kultura
Autor: Glas javnosti

Uskoro počinje snimanje filma "Košare", a imaćemo priliku da pogledamo i istoimenu seriju od 12 epizoda.

Serija i film "Košare" pratiće priču o srpskim herojima koji su se 1999. godine borili protiv udruženih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, vojske Albanije i NATO-a.

Seriju od 12 epizoda, kao i film koji će nekoliko meseci ranije biti na velikim ekranima, režiraće Balša Đogo, dok će glumačku postavu činiti Žarko Laušević, Miloš Biković, Svetozar Cvetković i Viktor Savić.

Po želji reditelja snimanje će početi 28. juna, na Vidovdan, a on je za naš portal napomenuo da je jedan od ciljeva ovog projekta i da se promeni slika koja je kreirana o našoj zemlji i narodu.

- Ja da ne mislim da umetnost nešto može da promeni ne bih se njome bavio. Ne mislimo da ovo snimamo mrzeći nekog, već smo hteli da snimimo film koji govori o nama. Mi pričamo priču kako se to zaista dogodilo, kako su to ti momci s Košara videli. Kada čujete njihove priče i počnete to da pišete, vidite da kada pravite ratni film isti je motiv koji se provlači kroz svaki rat koji se desio. Važno je da te motive rešite i napravite ih neobičnim - rekao je Đogo.

Viktor Savić, jedna od zvezda serije i filma koji će uskoro biti dostupni, objasnio je da je bitnije kako ćemo mi sami gledati na priču o herojima sa Košara.

- Mislim da je zapravo mnogo važnije kako će ova priča promeniti mišljenje nama o nama, nego svetu o nama. Ne priča se o ovakvim pričama toliko na pravi način. Ne znam razlog. Zato imamo odgovornost da se ove teme ispričaju istinito - rekao je Savić za naš portal i dodao da mu je ova uloga najbitnija do sada.

- Ova uloga mi je značajnija od svega što sam do sada radio baš zbog toga što ima veze sa nama, našom istorijom, ali i našom sadašnjošću. Ovim filmom nije upućena mržnja bilo kome, već spomenik ljudima koji su tamo ostavili život braneći nas ovde dok smo bili ušuškani u izboru televizijskih kanala - zaključio je glumac.

Premijera filma se za sada očekuje u februaru naredne godine, dok će serija biti prikazana dva do tri meseca kasnije na Superstar TV.

(Izvor: Direktno.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR