Glas Javnosti

SNIMA SE NASATAVAK DŽOKERA: Evo ko će biti glavni glumac u drugom delu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Nastavak “Džokera” zvanično je u pripremi, a reditelj Tod Filips otkrio je da će se film zvati “Joker: Folie à Deux”, što bi moglo da se prevede kao „Ludilo udvoje“

Filips, koji je režiser i koscenarista prvog filma „Džoker“ sa Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi, ponovo se udružuje sa Skotom Silverom u pisanju nastavka. Filips je na svom Instagram profilu podelio naslovnicu scenarija i fotografiju Finiksa koji ga čita.

Iako su detalji radnje veoma šturi, Folie à Deux definiše se kao mentalni poremećaj koji pogađa dvoje ili više ljudi. S obzirom na to da je Džoker poznat po tome što je psihološki zavistan od odnosa sa likovima poput Betmena i Harli Kvin, ovo bi mogla da bude priča o Džokeru i Harli, koju je u drugim adaptacijama igrala Margo Robi. 

Prvi film objavljen je 2019. godine kao samostalno ostvarenje nezavisno od filmova o Betmenu. Ova priča o poreklu prati Artura Fleka, usamljenog klovna u Gotam Sitiju koji je doveden do ivice dok prolazi kroz transformaciju u Džokera. Na film su u velikoj meri uticali filmovi kao što su “Taksista” i “Kralj komedije”, oba u režiji Martina Skorsezea.

Iako izvorno nije bilo planova za nastavak, Vorner Bros je navodno angažovao Filipsa da napiše nastavak, a on je rekao da mu treba vremena da smisli ideje za drugo poglavlje.

Sam Finiks je izjavio da ne zna za bilo kakve planove za drugi deo, ali da postoji još priča koje bi mogle da se ispričaju o ovom liku prenosi 24sedam

“Džoker” je postigao veliki uspeh i osvojio 11 nominacija za Oskara. Nagrađen je zlatnom statuom u kategoriji najbolji glumac i najbolja originalna muzika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR