Glas Javnosti

SLAVNA GLUMICA PLAVE KRVI: Jelenu Žigon smo voleli u mnogim filmovima, a malo ko zna da je bila KRALJEVSKOG POREKLA

Kultura
Autor: Glas javnosti

Jelena Žigona važila je za jednu od naših najlepših glumica koju posebno pamtimo po filmu "Žikina dinastija", a neki detalji iz njenog života su slabo poznati javnosti.

Jelena Žigon nas je napustila 2018. godine. Bila je supruga čuvenog glumca Steva Žigona, sa kojim ima dvoje dece - Ivanu i Nikolu. Ivana je takođe naša poznata glumica, dok je Nikola uspešni slikar koji je izlagao ne samo u Srbiji, već i širom Evrope i Amerike.

Iako se retko pojavljuje u javnosti, upravo je Nikola Žigon jednom prilikom pričao o životu svoje majke Jelene otkrivši da je imala kraljevsko poreklo i da je on dobio ime po crnogorskom kralju Nikoli I Petroviću, čiji je potomak Jelena bila.

Nikola je svojevremeno u jednom intervjuu objasnio da je on pola slovenačkog, pola crnogorsko - srpskog porekla.

- Prezime Žigon vuče francuske korene. Navodno je neki Žerar Žigon, Napoleonov vojnik, ostao da živi u glavnom gradu Ilirske provincije, Ljubljani… Moja majka je od oca Jovanovića iz Bajine Bašte, a njena majka od Martinovića sa Cetinja, bila je u srodstvu sa kraljem Nikolom, po kome sam dobio ime.

Jelena Žigon je svog sina Nikolu rodila u Sloveniji, a nakon preseljenja iz Ljubljane u Beograd, Ivana i Nikola su odrasli u našem glavnom gradu, tačnije u kući na Senjaku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR