Glas Javnosti

SERIJA BOLJI ŽIVOT TREBALO DA BUDE UKINUTA POSLE EMITOVANJA SEDME EPIZODE: Nakon sastanka na RTS spasena kultna serija

Kultura
Autor: Glas javnosti

Čuveni scenarista Siniša Pavić tvrdi da je uredništvo Javnog servisa svojevremeno odlučilo da prekine emitovanje kultnog ostvarenja "Bolji život" zbog loših kritika.

- Posle prikazivanja sedme epizode u jednim dnevnim novinama izašao je negativan komentar na račun serije. Autor teksta je imao najviše zamerki na glavne likove, za koje je napisao da "nisu moralne gromade" i dodao da mu nije jasno u kom smeru će se radnja dalje odvijati - počinje priču Pavić i dodaje da je posle te kritike odmah sazvan hitan sastanak u RTS-u:

- Uredništvo mi je zatražilo da skratim scenario i da što pre završimo seriju. Iznervirao sam se i rekao im: "Što se mene tiče, možete odmah da prekinete emitovanje. Neću vam dozvoliti da mi se mešate u posao!" Bio sam čvrsto rešen da odustanem od tog projekta.

Pavić kaže da se ubrzo sve promenilo, kada je "Bolji život" počeo da obara sve rekorde gledanosti.


- Sećam se da sam te 1987. godine uveo fiksni telefon u stanu i da je non-stop zvonio. Svi prijatelji su me zvali i govorili da im se "Bolji život" mnogo dopada. Jedan moj dobar drug mi je ispričao da u hotelu nije imao ko da ga usluži jer je kompletno osoblje sedelo u TV sali i pratilo dogodovštine porodice Popadić. Zbog dobrih reakcija publike čelnici RTS odlučili su da nastave snimanje - priča scenarista za Informer.

Glavne uloge u "Boljem životu" igraju Ceca Bojković, Marko Nikolić, Lidija Vukićević, Dragan Bjelogrlić i Boris Komnenić. Serija je do sada 11 puta reprizirana.

Siniša Pavić kaže da je bedno bio plaćen za scenario "Boljeg života".

- Dobio sam mali honorar. Kao i uvek, producenti su imali para za sve samo ne za scenario. Tekst im je bio poslednja rupa na svirali, tako da sam dobio novac po nekoj tarifi koja nije menjana deset godina - priča scenarista.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP