Glas Javnosti

Сенке над Балканом на Амазон Приме

Kultura
Autor: Danas.rs/ foto: wikipedia

Најгледанија домаћа ТВ серија „Сенке над Балканом“ биће доступна гледаоцима широм света на онлине платформи Амазон Приме.

Након вишемесечних преговора „Сенке“ су пронашле свој пут на глобалној сцени, чиме су постале прва српска ТВ серија која ће бити доступна на једној од највећих светских платформи.

„Ово је свакако важан догађај, не само за нас који смо радили “Сенке”, већ и за српску кинематографију и телевизију, јер је ово први пут да једна српска серија буде доступна целом светском аудиторијуму. Преговори су трајали скоро две године и успели смо да једна тако значајна платформа, која сустиже НЕТФЛИX, уврсти у свој садржај и “Сенке над Балканом ”. На овај начин, поред гледалаца на Балкану и Русији, “Сенке” ће моћи да гледа цео свет. Очекујемо да ће ускоро бити доступна и друга сезона“, изјавио је редитељ и креатор „Сенки над Балканом“ Драган Бјелогрлић.

Серија „Сенке над Балканом“ је драмски трилер чија је радња смештена у бурни период с краја двадесетих година прошлог века, у којем се укрштају висока политика, локални интереси, капитал и криминал.

Поред Бјелогрлића који игра главну улогу, у “Сенкама”, глумачку поделу чине и Андрија Кузмановић, Гордан Кичић, Жарко Лаушевић, Марија Бергам, али и међународна поставка коју чине славни руски глумци Александар Галибин и Андреј Зибров, као и овдашњој публици добро познати Горан Богдан, Бојан Навојец, Тони Михајловски и Петар Арсовски.

Сценарио за ову серију су, према филмској причи Стевана Копривице, написали Дејан Стоиљковић, Владимир Кецмановић и Драган Бјелогрлић, а музику потписује Магнифико.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR