Glas Javnosti

OD VAGNERA DO LEJDI GAGE! ROYAL ALBERT HALL proslavio 150 godina postojanja! (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Reprezentativna koncertna dvorana, ali i sportska arena i mesto za snimanje, londonski Royal Albert Hall proslavio je u ponedeljak 150. postojanja

Ta koncertna dvorana pripremala se u ponedeljak za puno gledalište i 5.000 posetitelja bez maski, po prvi puta od početka pandemije, pošto je to dozvoljeno ukidanjem poslednjih restrikcija protiv covida-19. Na programu je neobjavljena muzika Davida Arnolda, poznatog stvaraoca filmske muzike (James Bond, Dan nezavisnosti, Sherlock).

Od Wagnera do Lady Gage, preko Dvoraka, Beatlesa, Hendrixa ili Pink Floyda, od kada je otvoren i nazvan po princu Albertu, suprugu kraljice Viktorije, Royal Albert Hall je primio najveća imena klasične muzike, kao i rocka i popa.

“Stvarno smo ponosni na raznolikost ponuđenih žanrova, bio bih razočaran da smo samo dvorana klasične muzike, ili rock dvorana”, izjavio je direktor dvorane Craig Hassall, prenosi agencija France presse.

On objašnjava svoj umetnički smer “stalnim traganjem najboljih među žanrovima, najboljih orkestara planeta, najboljeg cirkusa na svetu, najboljeg boks meča”.

Velika kružna dvorana “RAH” često je domaćin sportskim događajima, poput teniskih ATP turnira.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR