Glas Javnosti

RIPANJ POSTAJE VRANJE: Od avgusta kreće snimanje serije i filma po romanu "Nečista krv"

Kultura
Autor: Glas javnosti

U Ripnju, podno Avale, polako se naziru obrisi starog Vranja iz 19. veka, odnosno, scenografija za novi film i seriju, zasnovane na romanu "Nečista krv" Bore Stankovića, a po scenariju Vojislava Nanovića. Ulicama koje se ubrzano grade uskoro će prolaziti Sofka, Mitke, Koštana, Hadži-Trifun, Tašana..

Snimanje epske sage o Vranju, sa likovima i motivima porodične hronike u razdoblju od pola veka, počeće u prvoj polovini avgusta, a trebalo bi da se završi do decembra. Film i pet epizoda režiraće Milutin Petrović, a završnicu serije Goran Stanković. Prve tri epizode biće montirane i u igrani film radnog naziva "Hadžijino zvono". Dok se radovi privode kraju, u toku je izbor za međunarodnu glumačku ekipu.

Legenda jugoslovenske i srpske scenografije Milenko Jeremić zadužen je za raskošnu scenografiju, koja obuhvata čitav jedan grad i niz pratećih objekata, uključujući Hadži-Trifunovu kuću, gradski han, trg sa pijacom, sahat-kulu, magazu, džamije, putujuće lutkarsko pozorište. Jeremić je radio na kultnim filmovima "Valter brani Sarajevo", "Banović Strahinja", "Maratonci trče počasni krug", "Čudo neviđeno", "Poslednji krug u Monci", "Tri karte za Holivud", "Seobe", "Lepa sela lepo gore", "Život je čudo", "Zaspanka za vojnike" i drugim, kao i na serijama "Povratak otpisanih", "Koreni", "Žmurke".

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR