Glas Javnosti

PUBLIKA MU VEĆ APLAUDIRA: Jedan od najdarovitijih naših umetnika NE PRISTAJE NA SVE - 'PRE ĆU DA PEREM ĆAŠE, NEGO DA BLATIM SVOJE IME' (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumac Denis Murić prema nekim kritikama, jedan je od najperspektivnih srpskih glumaca mlađe generacije. Odrastao ja na Kosovu, publici se prvi put predstavio u filmu "Ničije dete", koji je snimio sa 13 godina. Svojim izjavama pokazao je da je, pre svega, čovek sa jasnim integritetom.

Denis Murić govorio je o tome, da li je razmišljao da napusti Srbiju?

- Kad budem mislio da ne mogu ništa da promenim, ja ću da odem. Tužno je, ali u rancu nosim knjigu iz engleskog. Učim jezik. Ako bude bilo ovako, ne planiram da ostajem ovde. Nije mi moralno to da trpim. Ništa to nema veze sa mnom. Nekad nisam razumeo kada mi kažu "ja bih otišao iz svoje zemlje". Ja sam prvi koji kaže "neću da idem, zašto da idem, hoću da živim ovde", ali ako ostane ovako, ako budem mogao, otići ću - rekao je on, a na pitanje koji mu je plan B, odgovorio je:

- Ne znam, da otvorim kafić, da odem odavde da perem čaše u Nemačkoj. Baš me briga, pre ću to nego da blatim svoje ime - jasan je Denis.

Mladi glumac je učestovao u projektima "Grupa", "Zlatni dečko", "Kalup", ali i nova kriminalistička serija "12 reči", koju ćemo uskoro gledati. Denis je odrastao na Kosovu, a glumu je upisao na nagovor glumice Anice Dobre.

Priča da je u nekom periodu života sam sa babom, dedom i sestrom živeo u Zvečanu, dok su mu roditelji u Mitrovici.

- Sestra je bila dosta uz mene, ali se i ona trudila da uvek idem sam u školu, da ne zavisim od bilo koga. Oduvek sam nekako imao osećaj za prostor, vreme, gde sam, šta sam, šta treba da se radi, šta ne... Sve to su me učili na vreme, a dolazio sam ranije u Beograd na Zvezdine utakmice, pa kad sam došao u Beograd nije mi to bilo "Wow, kako ću sam sad". Drugo, nikad nisam bio dete na rekreativnoj koje plače jer mu nije tu mama - rekao je u jednom od intervjua.

 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR