Glas Javnosti

PREMONTIRAN KOPOLIN ‘KUM 3’ ZATVARA 49. FEST: U sedam programskih celina gledamo 70 premijernih filmova (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Naredni  49. Međunarodni filmski festival – FEST, na kome će biti prikazano više od 70 premijernih filmova najnovije svetske produkcije, održaće se od 2. do 11. aprila pod sloganom "Povratak u budućnost".

Filmovi se prikazuju u sedam programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx", kazao je direktor CEBEF Damir Handanović.

Kako je rekao posebno će biti značajno što će sledeća godina biti u znaku 50. FEST.

"U susret jubileju ove godine publika FEST imaće prilike da na velikom platnu Sava centra pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa FEST-ovih 50", kazao je Handanović.

Svečano zatvaranje 11. aprila, u udarnom terminu u Sava centru, planirano je premijerno prikazivanje nova, premontirana verzija filma "Kum 3" Frensisa Forda Kopole u Srbiji , nastale povodom tridesetogodišnjice od prvog prikazivanja ovog ostvarenja.

Završno poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv: "Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea" (The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone), kojim Kopola odaje počast piscu i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su prvobitno namenili za treći deo "Kuma", navodi se u saopštenju.

Kopola je, za potrebe nove verzije, napravio nov početak i kraj filma i prepakovao određene scene, kadrove i muziku,pišu domaći mediji.

Kako se ističe FEST će biti održan uz poštovanje svih mera za suzbijanje koronavirusa, a informacije o prodaji karata za 49. FEST biće naknadno objavljene.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR