Glas Javnosti

Preminula novinarka Jelena Gligorić

Kultura
Autor: Glas javnosti

Novinarka i nekadašnja urednica u redakciji Radio Jugoslavije Jelena Glogorić preminula je u Beogradu u 71. godini, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Кao turistički novinar, predano je radila na promociji jugoslovenskog turizma preko talasa Radio Jugoslavije, koji je u to doba emitovao program na 12 svetskih jezika i bio slušan na celoj zemaljskoj kugli.


Posle raspada Jugoslavije, početkom devedesetih godina prošlog veka, u sklopu Radio Jugoslavije počeo je da se emituje program JU radija, koji je ubrzo postala jedna od najslušanijih lokalnih radio stanica u Srbiji, a slušanosti je umnogome doprineo Jutarnji program, koji je uređivala i vodila Jelena Gligorić.

Godine 2011. dobila je Povelju Savezne javne ustanove Radio-Jugoslavija, Međunarodni radio Srbija, „za poseban doprinos u ostvarivanju uređivačke politike i značajan domet u radio stvaralaštvu“, piše UNS.

Jelena Gligorić je sa mesta urednika u Privrednoj redakciji 2015. otišla u penziju, a nekoliko meseci nako toga prestala je da postoji Radio Jugoslavija.


Ispraćaj za kremaciju Jelene Gligorić biće u petak, 12. januara 2024. godine, u 11.00 na Novom groblju.Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR