Glas Javnosti

Premijerno prikazivanje domaćeg filma Oaza na festivalu u Veneciji: OVAKVU LJUBAVNU PRIČU NEMAMO PRILIKE DA VIDIMO ČESTO!

Kultura
Autor: Glas Javnosti

Nesvakidašnja ljubavna priča dočarana domaćim filmom 'Oaza', biće predstavljena u septembru ove godine na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji- saopšteno je na konferenciji za novinare 23.jula u Rimu.

Radnja filma prati ljubavnu priču dve devojke i mladića sa posebnim potrebama. Oni obuzeti ljubavlju i čežnjom za nezavisnošću prkose pravilima i okruženju u kom se nalaze.

Uloge u ovom filmskom ostvarenju dočarali su korisnici Doma za decu i mlade 'Sremčica', pod rediteljskom palicom autora Ivana Ikića.

Govoreći o filmu, Ivan Ikić reditelj rekao je da se ideja rodila pre više od 15 godina i da je izuzetno ponosan što će se ostvarenje njegovog sna iz studentskih dana, a nakon četiri godine napornog rada, premijerno prikazati na festivalu u Veneciji.

Ova nesvakidašnja ljubavna priča je prozor u uzbudljiv svet koji ne viđamo svaki dan i pogled na divne mlade ljude od kojih društvo često nepravedno skreće pogled. Zbog svega toga ovo je za nas bio ne samo filmski projekat, već izazov i misija da stvarnost koju oni žive - njihova osećanja, patnje i radosti -približimo što je više moguće publici- rekli su Milan i Marija Stojanović, producenti filma ('Sense Production').

Film 'Oaza', reditelja Ivana Ikića, našao se među 11 filmskih naslova koji čine ovogodišnji program 'Dani autora' u Veneciji koji ima za cilj da stimuliše originalni i inovativni filmski izraz autora iz celog sveta. Neka od prethodnih izdanja festivala predstavila su filmove Alekseja Balabanova, Šejna Medouza, Sare Poli, Kim Ki-duka, Aleksa de la Iglesie, kao i Gorana Paskaljevića i Danisa Tanovića.

Film 'Oaza' nastao je u ko-produkciji Srbije, Slovenije, Holandije, BIH i Francuske, uz podršku nacionalnih filmskih fondova, kao i pan-evropskih fondova Eurimaž i Kreativna Evropa MEDIA. Glavni producent je beogradska kuća Sense Production, koja je izvela i Ikićev prethodni film 'Varvari', a sledećeg meseca počinje snimanje novog filma Raše Andrića 'Leto kada sam naučila da letim'.

(Izvor: b92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR