Glas Javnosti

Premijera monodrame 'PETRIJIN VENAC': Mirjana Karanović večeras ponovo oživljava čuveni lik

Kultura
Autor: Glas javnosti

Mirjana Karanović, proslavljena srpska glumica, ponovo će igrati lik Petrije, ali ovoga puta u monodrami "Petrijin venac" čija je premijera zakazana za večeras.

Nakon više od četiri decenije, Mirjana Karanović će ponovo ući u lik Petrije koji je popularna glumica oživela u filmu "Petrijin venac" davne 1980. godine. 

Ovaj film, snimljen po romanu Dragoslava Mihailovića i u režiji Srđana Karanovića, proslavio je srpsku glumicu koja je tada imala svega dvadeset i tri godine. Film je sniman u Senjskom rudniku i govori o životu ispunjenom stradanjima, gubicima i rastancima neobrazovane seljanke Petrije Đorđević. Njena tragična životna priča, ali i snaga da sve preživi oslikava mnoge slične sudbine.

Mirjana Karanović ponovo će oživeti čuveni lik u monodrami čija je premijera zakazana za večeras, 21. oktobra u 20 časova u Teatru na brdu. Ovo će biti jedinstven i atraktivan doživljaj za publiku u predstojećoj pozorišnoj sezoni.

 

Adaptaciju monodrame uradile su Mirjana Karanović i Jana Maričić koja potpisuje i režiju.

Inače, Jugoslovenska kinoteka je u skladu sa svojim ovlašćenjima na osnovu Zakona o kulturnim dobrima 28. decembra 2016. godine proglasila sto srpskih igranih filmova (1911-1999.) za kulturno dobro od velikog značaja, a na toj listi se nalazi i "Petrijin venac".

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR