Glas Javnosti

Pre tri godine zauvek nas je napustila MILENA DRAVIĆ, glumica NEPONOVLJIVOG talenta i velikog srca

Kultura
Autor: Glas javnosti

Legenda srpske glumačke scene Milena Dravić preminula je u noći između 13. i 14. oktobra 2018. godine u KBC Bežanijska kosa

Milena Dravić sahranjena je odmah pored svog voljenog supruga, Dragana Nikolića, u Aleji zaslužnih građana.

Svake godine se okupljaju njeni prijatelji da svojoj dragoj Mileni polože cveće i upale sveću. I danas nije bilo drugačije, a na Novom groblju u Beogradu porodica Dravić održan je trogodišnji pomen.

Poznata glumica nije imala dece, ali svoju bratanicu Vericu je volela kao svoje dete. Ona i njen Rade Dravić su se oglasili kratkom porukom, gde su poručili da nema dana da na nju ne pomisle.

- Prošle su tri tužne godine od odlaska naše najdraže tetke i sestre - piše u čitulji.

Milenu Dravić, bez završene akademije, voleli su svi, a publika ju je obožavala. U karijeri dužoj od pola veka snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila nezaboravne uloge su, između ostalih, "Prekobrojna", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Una", "Rad na određeno vreme", "Nije lako s muškarcima" i "Zona Zamfirova".

Mnogo je priča i anegdota iz uzbudljivog života legendarne glumice, a među manje poznate spada „epizoda“ kada je oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan.

Kako je jednom prilikom otkrila hrvatskim medijima, neprijatno iskustvo koje je doživela 1971. godine pamtila je celog života. Naime, dok je bila na probi svoje prve predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ javili su joj da je njen stan obijen i da su iz njega nestale sve dragocenosti. Na poziv policije istog časa napustila je pozorište i otišla kući, gde je zatekla policiju.

A onda se, nekoliko godina kasnije, dogodio susret kakav ni holivudski scenaristi ne bi mogli da izmisle.

Dok je sedela u jednom kafiću u Kotoru prišao joj je konobar i pitao da li može da joj se pridruži „čovek koji joj je počistio stan“.

Zbunjena Milena nije odmah shvatila šta znači „čišćenje“, budući da su njenu kuću, kako je ispričala, uvek sređivale žene, a ne muškarci. Ipak, dozvolila je konobaru da pošalje misterioznog gospodina. On joj je pružio ruku, seo preko puta nje i otvorio dušu.

- Ja sam onaj koji vam je 1971. opljačkao stan. Odneo sam sve vredne stvari i prodao ih. Ja sam običan lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti?

Milena je ostala u šoku. Dugo je nepoznatog čoveka gledala u oči, a onda shvatila značenje reči "čišćenje" i samo rekla: "Opraštam vam".

Izgovorila je to svesna da joj nikad nisu vraćene pokradene stvari, među kojima su bile nagrade i nakit. Čak je želela da sazna nešto više o životu dotičnog gospodina lopova. Kada ga je pitala šta radi u Kotoru, objasnio joj je da se sada bavi poštenim poslom, da se smirio, oženio, da ima decu.

Čuvena glumica često je govorila da joj je ljubav najveća inspiracija i nešto što ju je pokretalo celog života, a ova priča je još jedna potvrda da je, osim velikog talenta, imala i veliko srce.

(Glas javnosti/Hello)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR