Glas Javnosti

Pozorište na Terazijama: onlajn mjuzikli i priče s glumcima

Kultura
Autor: Glas Javnosti

U želji da nastavi komunikaciju sa svojom publikom u aktuelnoj situaciji, Pozorište na Terazijama realizovaće nekoliko onlajn aktivnosti, poput emitovanja arhivskih predstava i druženja uživo sa glumcima.

Tri puta nedeljno (svakog ponedeljka, četvrtka i subote u 19:30), biće emitovane neke od kultnih predstava koje su “ostavile značajan trag i uticale na razvoj jedinog muzičkog pozorišta kod nas”, piše u saopštenju. Prva predstava na onlajn repertoaru, 6. aprila u 19:30h, je “Splitski akvarel” iz 1978. kompozitora Ive Tijardovića u režiji Miljenka Štambuka sa Tanjom Bošković i Radetom Marjanovićem u glavnim ulogama.
Linkovi predstava, iz arhive RTS-a, biće objavljeni na Fejsbuk profilu pozorišta.

Počev od 12. aprila, svake nedelje i utorka u 18h u živom uključenju, u trajanju od pola sata, na Instagram profilu pozorišta, publika će imati priliku da razgovara sa glumcima ovog ansambla o muzičkom pozorištu, specifičnosti i zahtevnosti rada i načinu i procesu pripreme jednog mjuzikla.

Na kraju ovog druženja nazvanog #našepriče biće postavljeno i jedno kviz pitanje vezano za oblast mjuzikla, a pošiljalac tačnog odgovora biće nagrađen knjigom izdavačke kuće “Clio”, poručili su iz Pozorišta na Terazijama.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR