Glas Javnosti

MIRU FURLAN ODNEO VIRUS ZAPADNOG NILA: Hrvatski mediji otkrili UZROK SMRTI istaknute glumice (FOTO)

Kultura
Autor:

Tek što je kao bomba odjeknula je vest da je umrla glumica Mira Furlan hrvatski mediji objavili su da je uzrok smrti bio virus Zapadnog Nila.

U pitanju je bolest koju prenose zaraženi komarci, a glumica se navodno mesecima borila za život u Americi, gde je živela od devedesetih.

"Večernji list" piše da je ova informacija dobijena od osobe bliske porodici, mada još uvek nije zvanično potvrđena.

Istaknuta pozorišna i filmska glumica Mira Furlan umrla je u sredu u 66. godini, objavljeno je na njenom Tviter nalogu.

Režiser Majkl Stračinski rekao je ranije da je ekipa serije "Babilon 5" već neko vreme znala da joj je zdravlje narušeno.

"Znali smo da naša Mira bledi... Nadali smo se da će biti bolje. U grupnom emailu koji je ekipa serije dobila, nagovestili su da će ozdraviti. Ali posle me je glumac Piter Džurasik zvao da mi kaže da Mirin muž, režiser Goran Gajić, vodi Miru kući", rekao je on "Varajetiju".

Mira Furlan rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu, gde je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umetnosti, a iste godine postala je članica Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu Ostvarila je brojne pozorišne, films i televizjske uloge za koje je višestruko nagrađivana. Igrala je u filmu Kiklop Antuna Vrdoljaka 1982. godine, a ubrzo postala jednom od vodećih glumica jugoslovenske i hrabstke glumačke scene. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima U raljama života Rajka Grlića 1984, Otac na službenom putu Emira Kusturice, 1985, Za sreću je potrebno troje Rajka Grlića, 1985, i u televizojskim dramama i serijama Putovanje u Vučjak,, Tuđinac, 1990.

Od kraja '80-ih pretežno je radila u Beogradu, a 1991. sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, preselila se u SAD 1991. zbog krize i početka ratnih sukoba u Jugoslaviji. Bila je udata za reditelja Gorana Gajića i ima sina Marka:

Od glumice se mnogi već opraštaju na društvenim mrežama.

(Glas javnosti)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR