Glas Javnosti

Почиње Сајам књига у Новом Саду: Трејси Шевалије гостује у суботу

Kultura
Autor: Novosti.rs/foto:wikipedia

У Новом Саду данас почиње традиционални Сајам књига који ће трајати до 9. марта

Под куполама Новосадског сајма почевши од данас па до 9.марта трајаће Сајам књига и Изложба уметности "Арт експо", док ће 4. и 5. марта у склопу ове манифестације бити организован Сајам образовања "Путокази". Манифестацију ће обележити ексклузивно гостовање британско-америчке књижевнице Трејси Шевалије која ће бити гошћа Салона у суботу, 7. марта.

Своја издања као и манифестације посвећене књижевној и ликовној уметности и образовању представиће 175 излагача из осам земаља, што је 15 одсто више у односу на претходну годину. Књиге ће моћи да се купе и по ценама сниженим до 80 одсто.

Више од 100 програма предвиђено је у оквиру "Дана Лазе Костића". Очекују се гостовања истакнутих домаћих и страних писаца, те ће поклоници писане речи имати прилику да се друже са Гораном Петровићем, Милошем Латиновићем, Нелетом Карајлићем, Мухаремом Баздуљем, Урошем Петровићем, Мирјаном Бобић Мојсиловић, Џамалом Уаријашијем, Бориславом Чичовачким, Јеленом Бачић Алимпић...

Компанија "Новости" представиће и на овом сајму своја најновија издања: "Правда за Србију" нобеловца Петера Хандкеа, затим дело бившег амбасадора Русије у нашој земљи Александра Чепурина "О Србији и Србима", две књиге Матије Бећковића "Мојих 80 - Портрети" и "Сто мојих портрета", "Путник по Светој Гори" Бориса Субашића, "Кад говори мртав краљ" Ивана Миладиновића, као и наслове "Изузетне Српкиње", "Печат" Милорада Екмечића и друге.


ОБРАЗОВАЊЕ И ПОКЛОНИ

У ОКВИРУ актуелног Салона књига биће приређен и Сајам образовања који ће понудити 500 образовних профила за средњошколце и студенте, турнир у баскету, три тематске изложбе на "Арт експу" и Поклон-игра за посетиоце у којој су излагачи даровали више од 400 наслова.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR