Glas Javnosti

POČINJE FILMSKI FESTIVAL U SOPOTU: Na otvaranju triler o Veri Pešić

Kultura
Autor: Glas javnosti

Filmski festival u Sopotu počinje u ponedeljak veče projekcijom filma "Vera" i traje do 8. jula.

Na otvaranju će biti uručene počasne nagrade - Statueta slobode za životno delo - reditelju i scenaristi Đorđu Kadijeviću, kao i Vojnofilmskom centru "Zastava film" povodom 75 godina rada za izuzetan doprinos srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji.


Triler o Veri Perić u režiji Nedeljka Kovačića okupio je sjajnu glumačku ekipu koju čine Jovana Stojiljković, Petar Zekavica, Tihomir Stanić, Vuk Kostić, Nikola Kojo, Aleksandar Srećković i Viktor Savić. Prve večeri biće održan tradicionalni defile gostiju fijakerima.


Umetnički direktor festivala Aleksandar Avramović je u programu festivala posebno istakao film "Usta puna zemlje", poslednji u karijeri legendarnog Puriše Đorđevića.

- Ostala dela potpisuju uglavnom mlađi autori, u čijim podelama nastupa plejada sjajnih i talentovanih glumaca. U šestodnevnom programu festivala je 37 naslova, među kojima je i devet vrhunskih ostvarenja majstora animacije iz fundusa "Zastava filma", gde su nastali mnogi biseri filmskog nasleđa - izjavio je selektor.
Osim tradicionalnog vatrometa koji najavljuje početak ove filmske smotre, prisutne očekuje muzički program u kome će nastupiti grupa Kal kao i KUD "Kosmaj".

Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR