Glas Javnosti

PATRIJARH PORFIRIJE KOMENTARISAO FILM O TOMI: Mom pokolenju budi sećanja na davne dane, lepe događaje i nezaboravne melodije (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Patrijarh SPC Porfirije podelio je danas na svom zvaničnom instagram nalogu plakat koji najavljuje film "Toma", životnu priču legende srpske narodne muzike Tome Zdravkovića.

Uz to, patrijarh srpske crvke podelio je sa pratiocima da taj film kod njega budi posebna sećanja na davne dane i događaje.

"Lep je film o Tomi Zdravkoviću. Mom pokolenju budi sećanja na davne dane, lepe događaje i nezaboravne melodije, a mlađima prenosi iskrenu emociju, otkriva lepotu i tragičnost ljubavi", poručio je patrijarh Porfirije.

Foto: INstagram/printscreen

„Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit”, ovim rečima kompozitor i producent filma “Toma” Željko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pesma “Ponoć”, koja je simbolično objavljena noćas tačno u ponoć na Youtube kanalu Minakord produkcije, saopšteno je danas.
 
Kako je navedeno, iako je publika mogla da čuje delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu”.

“Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku”, rekao je Joksimović.

 Pesmu “Ponoć” komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem, a zajedno su uradili i tekst, dok je aranžman uradio Željko Joksimović a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Premijera filma Toma očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan kreće bioskopska distribucija širom zemlje.

Režiju filma potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović, a muziku za film je radio Željko Joksimović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR