Glas Javnosti

"Pantomimom protiv korone" u selekciji UN (VIDEO)

Kultura
Autor: Глас јавности

Kratki film "Pantomimom protiv korone" glumca i reditelja Marka Stojanovića prošao je selekciju na konkursu "Globalni poziv Ujedinjenih nacija kreativcima - pomozite da se spreči širenje Covid-19" i ušao u odabrane radove koje će UN i Svetska zdravstvena organizacija staviti na raspolaganje svim članicama da ih koriste u svojim kampanjama.

"To je veliko priznanje za naš skromni film snimljen u kućnim uslovima i za vreme izolacije u aprilu ove godine" naveo je Stojanović.

Film je predstavljen na raznim društvenim mrežama i do sada je pogledan oko 100.000 puta.

Kako je film mogao besplatno da se preuzme i deli različitim kanalima i emituje na televiziji, tako je postao prisutan i na različitim portalima i emitovan je na različitim televizijama u Srbiji, samim tim broj gledalaca je znatno veći.

"Kako su nas neke kineske kolege obavestile, film je deljen i u Kini preko Vičet mreže" poručio je Stojanović.

Film je zvanično u produkciji Svetske organizacije pantomimičara i Asocijacije umetnosti i medija - Pomoć za mlade i zdravlje iako je snimljen bez budžeta.

Uz Stojanovića, članovi tročlane autorske ekipe filma su student druge godine FTV kamere Filip Stojanović i Boris Mijatović studenta druge godine Snimanja i dizajna zvuka. Obojica studiraju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR