Glas Javnosti

Ovako je Tanasije Uzunović govorio o očinstvu i jedinoj ćerki

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini života, a iza sebe je ostavio brojne uloge i ostvarenja. Tanasije se ženio tri puta, a kako je ranije istakao, da je Bog tako hteo da nema više dece.

Moja ćerka je živa i zdrava i srećan sam što je imam, iako bih voleo da ona ima još braće i sestara. Moj životni moto bio je da dete razvedenih roditelja i ono koje živi u skladnoj porodici drugačije odrastaju, zbog čega i nisam želeo da srljam. Kada sam bio siguran u ljubav i odnos koji imam sa svojom lepšom polovinom, ostvario sam se u ulozi oca. Možda sam pogrešio, ali tako je Bog hteo. Ne žalim što sam kasno postao otac i kada sam dobio dete, bio sam neizmerno srećan. Moja uloga u njenom životu ogleda se u tome da joj skratim lutanja, pa sa ćerkom imam krajnje otvoren odnos. Sećam se, imala je jedanaest godina i kada sam poželeo da razgovaramo o drogama i porocima, ona je već naslutila šta će biti tema našeg razgovora i kratko mi je rekla: Tata, pa šta ti je, ja već znam za moje vršnjake koji se drogiraju od devete godine! Ona je o svemu uvek obaveštena - rekao je glumac koji nikada nije bio oštar prema svojoj mezimici iako među kolegama važi za autoritet.


- Nisam strog i samo joj predočavam neke stvari. Želim da je uputim i zaštitim ukoliko je ugrožena, a ne da joj krčim put u životu. Upravo u tome što se mnogi stalno oslanjaju na roditelje i njihovu zaštitu, leži dosta naših problema i mislim da to uništava samoinicijativu. Smatram da ona za sve u životu mora sama da se izbori, a i nisam jedan od onih roditelja koji misle da su im deca genijalci. Možda malo preterujem, ali bojim se da ne stekne lažni utisak o sebi. Inače, nisam primetio da Sofija želi da bude glumica, a za sada joj najbolje od svega ide informatika – rekao je tada Tanasije Uzunović

Glas javnosti/Blic

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR