Glas Javnosti

OVAJ OTPAD NIJE IGRAČKA! Srpski umetnik ZADIVIO skulpturom od 8 metara, pa poslao SNAŽNU poruku na Dan planete Zemlje (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Danas, 22. aprila, širom sveta se obeležava Dan planete Zemlje, ovaj put pod sloganom "Uložimo u našu planetu".

Svake godine na ovaj dan se skreće pažnja na važnost očuvanja planete, na smanjenje svih vrsta zagađenja i stvaranja zdrave životne sredine za ljudski rod.

Ovogodišnja tema ukazuje na neophodnost ličnih akcija za očuvanje Zemlje, ali i skreće pažnju na potrebu da se okrenemo zelenim i održivim poslovima i preduzećima koja kroz svoje poslovanje brinu o budućnosti i preostalim resursima, kako bi se doprinelo izgradnji zdravijih gradova, država i ekonomija.


Ovim povodom, srspki umetnik Pijanista, koji je poznat po svojim brojnim umetničkim delima i performansima, na jednoj deponiji je napravio skulpturu od kartona za reciklažu koja ima čak osam metara, čime je ukazao na važnost reciklaže, mapiranja deponija, i očuvanja životne sredine.

- Danas je Dan planete Zemlje, a ovo je ECO čikica visine osam metara napravljen, od kartona za reciklažu, da bi se mapirale divlje deponije i na taj način podigla svest o važnosti edukacije o upravljanju otpadom i čuvanju životne sredine kod najmlađih. Inspiracija za rad je čuveni LEGO čikica, koga sam uzeo kao simbol edukacije kroz igru tokom odrastanja.

 

Čikica će uskoro imati još dva preoblačenja. Ovo nije plaćena reklama, ovo je borba za zdravu životnu sredinu - napisao je Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista na svom Instagram profilu, pa dodao:

 - Ovaj OTPAD nije IGRAČKA.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR