Glas Javnosti

Отворен изложба о Кајмакчакану поводом 100. годишњице завршетка Првог светског рата

Kultura
Autor: Глас јавности / ФОНЕТ / од 03.09.2018.

Поводом 100. годишњице завршетка Првог светског рата, Удружење за неговање и чување српске баштине „Кајмакчалан“, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, организовала је изложбу посвећену српским војницима на Солунском фронту, јунацима победе у одсудној бици и успомени на та страдања.

Изложба у Галерији у Земуну, Косовска 9, отворена је данас и траје до 7. септембра. Радно време галерије је од 9 до 14 сати. Посетиоцима су се обратили председник удружења Станоје Стојковић и аутор изложбе Драган Васић. У име општине Земун, присутне је поздравио Жељко Кларић. „Наше удружење сваке године обилази простор Кајмакчаланског бојишта, уређује, чисти и рестаурира запуштене споменике и војничка гробља српске војске у том региону, и настоји да тако отргне од заборава места страдања наших славних предака.

На овој изложби желимо да представимо неке од резултата својих активности и скренемо пажњу јавности на овај изузетно значајан део наше заједничке прошлости“, рекао је Стојковић. Аутор изложбе, Драган Васић подсетио је да Удружење и ове године, на стогодишњицу пробоја Солунског фронта, организује обилазак Кајмакчалана и околине од 8. до 15. септембра. После свечаног отварања, певачка група „Савска зора“ извела је неколико традиционалних песама из периода Великог рата.

Глас јавности / ФОНЕТ / од 03.09.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR