Glas Javnosti

TAJNA SERIJE ’MONTEVIDEO BOG TE VIDEO’: Kultnu ulogu inspirisala je stvarna ličnost, a odbio čuveni glumac, ali njemu je LEGLA NA KECA! (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Uz paradu velikih ljudi koji su pisali istoriju uspeha reprezentacije Kraljevine Jugoslavije opisanu u filmu i TV seriji „Montevideo, Bog te video!“, na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930. godine, koju su sticajem istorijskih okolnosti ipak činili igrači iz Srbije čak i likove koji nisu istorijski inspirisale su stvarne ličnosti

U serijskom delu rediteljskog prvenca srpskog glumca Dragana Bjeloglića premijeno prikazanoog 2012. godine, a nastalog po scenariju Srđana Dragojevića i Ranka Božića istaknuto mesto ima lik načelnika policije Anđelko Komatina.

Foto: Youtube/Printscreen

Lik Komatine tumači glumac Sergej Trifunović, a njegovi najljući kritičari kažu da je to jedna od njegovih boljih uloga.

-To je uloga koju je Glogovac trebalo da igra, pa nije. Tu i jednu od mojih najboljh uloga u seriji „Na terapiji“ trebalo je da igra Glogi - pa je odbio. Ja sam se na konferenciji za štampu na kojoj je predstavljena serija zahvalio Glogovcu što je poodbijao sve te uloge, kaže za Glas javnosti Sergej o ulozi Komatine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Putopija ?? (@putopija_)

Prema njegovim rečima bila je to uloga koja mu je “legla na keca”.

-Bila je to jedna od retkih uloga za koje se nisam spremao uopšte. Ja sam pročitao jednu scenu i odmah video da igram svog dedu. I kad sam došao na snimanje rekao sam hoću da izgledam tako, tako, tako i tako i to je to. Onda je Halid to napravio (Halid Redžebašić, najpoznatiji jugoslovenski filmski masker – radio je masku Meril Strip 1982. godine u čuvenom filmu „Sofijin svet“, koji joj je doneo Oskara-prim. aut). Onda me je Bjela pitao: “Zašto se stalno dereš?” Zato što se moj deda stalno drao. Najnormalnije je bilo da se često izdere. Bio je Solunac- priseća se Trifunović snimanja serije.

Foto: Youtube/Printscreen

Inače, deda po ocu glumca Sergeja Trifunovića Vojin Ivković rođen je bio 1900. i sa 17 godina bio je Solunac, a sa 44 dobio je Sergejevu majku Slobodanku Ivković udatu Trifunović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR