Glas Javnosti

OTIŠLA JE SRPSKA ODRI HEPBERN: Težak dan za kulturnu scenu, zauvek nas je napustila čuvena glumica (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Posle duge i teške bolesti u Beogradu je preminula glumica Vesna Malohodžić, umetnica koja je odigrala preko pedeset filmskih i televizijskih uloga.

Ime Vesne Malohodžić se vezuje za „zlatno doba" televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Glumila je u Beogradskom dramskom pozorištu, Pozorištu na Terazijama i drugim pozorištima, prenosi RTS.

Poznata glumica diplomirala je na Pozorišnoj akademiji u Beogradu u klasi Ognjenke Milićević, a tokom bogate karijere ostvarila je brojne i zapažene uloge na televiziji i u pozorištu.

Gledaoci je pamte po televizijskim serijama Vruć vetar, Kuda idu divlje svinje, Izdanci iz opaljenog grma, Dimitrije Tucović,  I to se zove sreća, Više od igre, Sedam sekretara SKOJ-a, Priče preko pune linije, Slom, Jugovići, Vuk Karadžić.

Dobitnica je i glavne nagrade za žensku ulogu u TV filmu Roman o kontrabasu na festivalu u Montreu, a za ulogu kneginje u seriji Vuk Karadžić osvojila je „Gran-pri Evrope“ za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine. Njena poslednja odigrana uloga bila je u TV drami Seoba Srba iz 1994. godine, a mnogi su je po lepoti poredili sa holivudskom divom Odri Hepbern.

BONUS VIDEO: Psihoterapeut i specijalista za prevare otkriva da neverstvo uništava

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR