Glas Javnosti

GLUMCI ZA GLAS JAVNOSTI: Lane...otišao je jedan od najdarovitijih glumaca druge polovine dvadesetog veka...Koliko je to samo talenta, duhovitosti, šarma! (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Današnjim odlaskom proslavljenog srpskog glumca Milana Gutovića, koji je preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, mnoge njegove kolege su pogođene uprkos tome što je Lane poslednje dve nedelje proveo u bolnici.

Voja Brajović sa kojim je Gutović igraro i na filmu i delio "daske koje život znače", ali i u legendarnoj "Tesnoj koži" stvorio čuvenu repliku "Đole, ne uzbuđavaj se" kaže da nas je napustio jedan od najdarovitijih glumaca druge polovine dvadesetog veka.

- Toliko odlazaka u poslednje vreme - počinje Brajović sa uzdahom razgovor za Glas javnosti i dodaje:

- Milan i ja smo igrali i stasavali zajedno igrajući još davno u “Bubi u uhu”, na početku. Ne znam da li smo se više razumeli, a da reč ne progovirmo ili ovako. On je bio ozbiljan i zatvoren čovek privatno, iako je bio beskrajno konunikativan i duhovit - kaže Voja.

- Uvek sam smatrao da je jedan od najdarovitijih glumaca druge polovine dvadesetog veka. Koliko je to samo talenta, duhovitosti, šarma. Taj posebni smisao u humor u kome se on poslednji smeje ili se na karju samo kao osmehne. Humor sa velikim šarmom i žaokom stršljena - smatra Brajović i zaključuje:.

- Glumci uvek odlaze van sezone, kad ne treba.

Foto: Youtube/Printscreen

Lanetova koleginica, glumica Gorica Popović, teško je dočekala ovu tužnu vest:

- Toliko gubitaka u poslednje vreme, a čovek ne može da se navikne na to. Jako mi je žao, Lane je bio veliki čovek i divan glumac. To je nestvarno da je on otišao. Bio je vedar čovek, izvanrednih glumačkih sredstava, duhovit i veoma specifičan u svom izrazu. Radili smo zajedno dosta stvari jako dugo - od prvih godina kad smo se sretali na televiziji na nekim emisijama, pa kasnije smo radili predstave, filmove... Zaista mi je jako teško i žao mi je. Ne mogu sa tim da pomirim, ne mogu da verujem.

Glumac Milan Vasić koji je u čuvenoj seriji "Bela lađa" igrao Janaćka  kaže da je zatečen uprkos tome što je Milan bio ozbiljno bolestan:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Milan Vasic (@milanvasic_official)

- Ne znam šta da vam kažem....jako sam tužan danas...Duboko sam verovao da će pobediti tu bolest i vratiti se tamo gde pripada..  Još mnogo toga je mogao da uradi...Jako je tužno sada.

Iva Štrljić, glumica mlađe generacija koja je sa Lanetom odigrala u seriji "Bela lađe" antologijsku scenu oko šipke kaže.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Iva Štrljić (@ivastrljicofficial)

- Jako mi je žao. Jako. Igrali smo zajedno u jednoj staroj predstavi i u "Beloj lađi" i bilo je zaista ogromno zadovoljstvo raditi sa jednim takvim vrhunskim profesionalcem i velikim umetnikom kakav je bio Lane, rekla je glumica.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR