Glas Javnosti

Kako funkcioniše prva rotaciona garaža u Hrvatskoj

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Tri rolo-garaže na jednom od glavnih ulaza u grad projektovane su za po 10 vozila, zauzimajući prostor od samo šest nekadašnjih mesta za parkiranje.

Pula je u ponedeljak pustila u probni rad rotacionu garažu, prvu i jedinu takve vrste u Hrvatskoj, čime bi ovaj istarski grad trebalo da umanji problem s hroničnim nedostatkom parking mesta, posebno u letnjim mesecima. 

Iz Pula Parkinga uveravaju javnost da je rolo-parking praktičan i siguran, kao i da štedi prostor, te se na šest nekadašnjih mesta za parkiranje sada ovde može smestiti čak 30 vozila.


Koristi se aplikacija kako bi se vozila uparkirala unutra i vratila nakon završenog parkiranja – objasnili su za Večernji list iz Pula Parkinga.

Garaža je napravljena kao čelična konstrukcija, a testirana je na udare vetra i zemljotresa. 

Za početak, korišćenje rotacionog parkinga se neće naplaćivati, a kada se Puljani naviknu trebalo bi da počne i naplata po standardnoj tarifi za odgovarajuću zonu – 1 evro zimi, a 1,60 evra leti po satu.

Zanimljivo je istaći da motori imaju samo 9,2 kilovata, te je potrošnja minimalna, pa je u igri i opcija da budu unapređeni i postanu ujedno i punjači za električna vozila.

Glas javnosti /G03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR