Glas Javnosti

MISTERIJA U NAŠEM KOMŠILUKU , za dve godine ČETIRI MALOLETNIKA izvršila SAMOUBISTVO: Roditelji u konstantnom STRAHU

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Meštani Jardola u konstantnom strahu zbog misterioznih samoubistava maloletnika

Pod nerazjašnjenim okolnostima, četiri maloletnika iz malog mesta Jardol kod Viteza oduzelo je sebi živote u poslednje dve godine.

"Zamislite kako je nama"

Meštani kažu kako u poslednje dve godine žive u šoku. Brinu se za ostalu decu i kažu da im je dosta boli, i da nadležni rade na razjašnjenju.

- Zamislite kako je nama, a i tim roditeljima koji pročitaju i vide umrlice svoje dece u medijima. Juče smo sahranili jedno dete. Strah nas je za našu ostalu decu koja ovo preživljavaju. Nemojte nam dosipati sol na ranu, svakako smo u velikoj boli, mi susedi se svi poznajemo i sve nas je ovo dotuklo - kazala je meštanka.

Oglasila se i policija

Tokom samo deset meseci troje tinejdžera koji su se poznavali i živeli jedni u blizini drugih su počinili samoubistvo. Da se radi o samoubistvima, potvrdili su iz MUP-u SBK-a.

- Obaveštavamo Vas da su u prvih 8 meseci tekuće godine na području Viteza prijavljena dva samoubistva koja su izvršili maloletnici. Takođe, u toku 2021. i 2022.godine na ovom području prijavljena su dva takva slučaja. U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom u ovim slučajevima službenici policije su poduzeli zakonom propisane mjere i radnje - navode oni.

Iz Tužilaštva ovog kantona nisu rekli pod kojim okolnostima je došlo do ovih tragedija, niti šta je moglo da navede mlade ljude da dignu ruku na sebe.

Samo prošle godine, prema podacima Agencije za statistiku, 375 osoba je sebi oduzelo život, što je više za 40 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Glas javnosti / E02S

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR