Glas Javnosti

Oglasila se Hana Selimović: 'Igor je bio i ostaće moj svetionik. Ka njemu idem, zauvek.'

Kultura
Autor: Glas javnosti

Porodica i prijatelji reditelja Igora Vuka Torbice saopštili su da je okončao sebi život u Rovinju, a za sobom je ostavio i devojku, srpsku glumicu Hanu Selimović s kojom je bio u vezi proteklih pet godina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Jutarnji mizanscen

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza) on

Nakon što su se od mladog pozorišnog režisera oprostili brojni prijatelji i kolege, sada se oglasila i njegova ljubav:

- Dragi prijatelji, hvala svima na rečima i pomoći koju tako velikodušno pružate. U mom srcu je toliko puno ljubavi za čoveka koji mi je pružio najlepše trenutke mog života, da želim da tu ljubav podelim sa svetom. I pustim svetlo i život da odnesu pobedu, nad besmislom ovog vremena. Igor je bio i ostaće moj svetionik. Ka njemu idem, zauvek. Takvi ljudi su retki, njih treba, samo voleti - napisala je Hana na svom Fejsbuk profilu.

Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru 1987. godine. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, 2013. godine, u Beogradu, u klasi profesorke Alise Stojanović. Kao najbolji student pozorišne režije u generaciji, dobitnik je nagrade "Hugo Klajn". Režirao je "Carstvo mraka" Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), "Razbijeni vrč" Hajnriha fon Klajsta (Jugoslovensko dramsko pozorište), Molijereovog "Don Žuana" (Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina), "Hinkemana" Ernsta Tolera (Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb), "Priče iz Bečke šume" Edena fon Horvata (Gradsko dramsko kazalište "Gavela").

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza) on

Njegove predstave opisivane su kao zrele, izanredne, angažovane, za njih je dobijao nagrade još kao student. Jedna od najupečatljivijih je njegov "Tartif" postavljen u Somborskom pozorištu koji, kako je stajalo u "Politikinoj" kritici odlučno razotkriva sveprisutne laži: "Predstava nenametljivo ukazuje na lice i naličje manipulacija, složenost odnosa između prevaranta i prevarenih, ali i na odgovornost koju svi dele".

Na ove stvari ukazivao je mladi reditelj i van pozorišta.

- Pozorište u ovom trenutku, kako ga ja vidim, jedino je odgovorno kada problematizuje stvari. Kada vas nešto žulja, kada nešto u svakodnevici nije onako kako osjećate da bi moralo biti postavljeno, morate tražiti dramu čiji su sukobi ili unutarnja previranja dovoljne supstitucije da možete vlastitu stvarnost realizirati kroz umjetničku obradu u materiju koja za vas predstavlja vaše okruženje, vašu stvarnost - rekao je u jednom intervjuu Igor Vuk.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

<3

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza) on

(Izvor:Direktno)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR