Glas Javnosti

Odloženo suđenje Draganu Bjelogrliću, Antonijević se nije pojavio na ročištu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću po tužbi za nasilničko ponašanje, povodom incidenta i tuče u niškom hotelu Ambasador 23. agusta 2021. godine danas je odloženo jer se oštećeni, reditelj Predrag Gaga Antonijević, nije pojavio na današnjem ročištu.

Bjelogrlić je došao u pratnji svojih advokata, advokata Gorana Draganića i Jugoslava Tintora.
Na današnjem ročištu se očekivalo da Antonijević svedočiti u statusu oštećenog.

Antonijevićevi advokati su sudu saopštili da je njihov klijent sprečen da prisustvuje, jer trenutno boravi u inostranstvu.

Na ročištu, održanom 19. septembra 2022. godine, Bjelogrlić je pred sudom izjavio da je te večeri "branio svoju čast, ali na pogrešan način". 

On je tada naveo da ga javnost zna kao miroljubivog čoveka, te da nije moguće da neko u 58. godini preko noći postane nasilnik, kao i da je svestan svoje greške, ali da ne smatra da je počinio krivično delo.

Njegov advokat Goran Draganić rekao je na tom ročištu da će u nastavku procesa biti prikazan snimak koji Srbija, kako je rekao, do sada nije videla.

Istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci, svi iz Beograda.


Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta, te godine, u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Izvor: Tanjug

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR