Glas Javnosti

Od sutra počinje BEOGRADSKA LETNJA SCENA: 42 pozorišne predstave na Tašmajdanu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Manifestacija "Beogradska letnja scena" na stadionu "Tašmajdan" počeće sutra, 25. juna, u 18 časova predstavom "Maks metalik" za decu, odnosno "Mama mia" u večernjem terminu, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da će tako biti okončana najduža pauza od poslednje pozorišne predstave u istoriji teatra u Beogradu.

Događaju je prisustvovao sekretar za kulturu Ivan Karl i v.d. podsekretara za kulturu Gordana Goncić.

Vesić je tom prilikom naglasio da je Grad Beograd učinio sve ono što je u njegovoj moći kako bi posle tri i po meseca pozorište ponovo počelo da radi u Beogradu.

– Za 179 godina, koliko je duga istorija pozorišta u Beogradu, nije bilo dužeg perioda da pozorišta nisu radila, ako se izuzmu ratna vremena. Verujem da su se glumci uželeli publike, a i publika glumaca. Tokom narednih mesec dana, tačnije do 20. jula, publika će imati priliku da odgleda 42 predstave. Od toga, 22 predstave biće izvedene na večernjoj, a 20 na dečjoj sceni, od čega će šest predstava biti više puta izvedeno. Učestvovaće sva beogradska pozorišta, uključujući i Narodno pozorište, kao i pozorišta iz Novog Sada, Prištine, Vršca... Ovo će biti jedina pozorišna scena u Srbiji – precizirao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da je odziv publike veliki, te da je za prve dve predstave prodato po 1.300 karata.

– Grad je obezbedio objekat, binu, ozvučenje, tehniku, a na pozorištima je samo da dođu da igraju. Sav prihod ide pozorištima – rekao je Vesić, precizirajući da karte za dečje predstave koštaju 250 dinara, a 500 dinara za predstave na velikoj sceni stadiona.

Vesić je dodao da je za zdravstvene radnike ulaz slobodan, čime im se iskazuje zahvalnost za sve što su učinili u vreme vanrednog stanja i epidemije.

Zamenik gradonačelnika je najavio da se razmišlja o ideji da se i narednih godina organizuje svojevrsna „letnja scena” na nekim drugim, otvorenim prostorima u gradu jer je, kako je naveo, očigledno da to gradu nedostaje.

Vesić je na kraju zahvalio svima, naročito Sekretarijatu za kulturu koji je sve organizovao, kao i svim pozorištima koja su inače sama donela odluku o tome koje će predstave odigrati.

– Ovaj prostor je izabran zato što je dovoljno veliki da ljudi mogu da sede uz poštovanje socijalne distance na otvorenom, te da na taj način budu ispoštovane i sve epidemiološke mere – rekao je Vesić.

(Izvor: Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR