Glas Javnosti

Почиње обнова Народног позоришта

Kultura
Autor: Глас јавности / Новости / од 21.08.2018.

Радови су поверени "Југоградњи", која има рок од 150 дана да их заврши. Вредност рестаурације је више од 41 милион динара, а средства су обезбеђена из буџета Републике Србије

После скоро три деценије почела је рестаурација фасаде Народног позоришта у Београду. Радови су поверени "Југоградњи", која има рок од 150 дана да их заврши. Вредност рестаурације је више од 41 милион динара, а средства су обезбеђена из буџета Републике Србије.

 Предвиђено је да се са фасаде уклоне сви детаљи склони паду, да се места где недостају делови попуне новим фасадним каменом, али и да се по потреби замене одређена стакла на углу Доситејеве и Браће Југовића.

 

Предвиђена је обнова и унутрашњости театра. За почетак, у наредна три месеца радиће се репарација столица и фотеља за публику. Обнова вредна више од 3,5 милиона динара поверена је СЗР "Стилски намештај Ђорђевић". Такође, путем јавне набавке Народно позориште је, за близу 13 милиона динара, уговорило израду техничке документације, идејних решења, идејних пројеката и пројекта за извођење реконструкције инсталација грејања и климатизације.

Глас јавности / Новости / од 21.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR