Glas Javnosti

Njegovi crtani filmovi NAJBRUTALNIJE opisuju svu surovost današnjeg SVETA (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Digitalni umetnik Stiv Kats se proslavio ilustracijama stvarnosti, i to onim ilustracijama koje pokazuju najgori i najbrutalniji prikaz današnjeg sveta.


Jedan od njegovih animiranih filmova "Sreća" govori upravo o tome - o sreći u modernom svetu i o tome na koje načine razni ljudi pokušavaju da dođu do nje, zanemarujući stvari koje se nalaze pred nosem.Glavni junak ove priče je pacov, klasičan konzument 21. veka koji pokušava na sve načine da kupi sreću.
Stiv mudro primećuje kako se sve reklame oko nas baziraju upravo na tome - proizvođači odavno više ne pokušavaju da nam prodaju samo svoje proizvode, već onaj osećaj sreće koji imate kad kupite neku novu, blistavu stvarčicu.


Pre nego što je postao slobodnjak 2012. godine, Kats e radio kao ilustrator za londonsku kreativnu agenciju Glue Isobar.
Radio je na digitalnim projektima za kompanije uključujući Coca-Cola, Google, Soni i Toyota.

U 2012. Kats je napravio i svoj najpopularniji film, MAN, koji ima teme zaštite životne sredine i prava životinja. Napravljen sa Adobe Flash-om i neverovatnim After Effects-om, Cutts opisuje film kao „gledanje čovekovog odnosa sa svetom prirode“. 

Film Moby& The Void Pacific Choir je još jedan je surovi primer savremenog otuđenog sveta u kom je današnjim ljudima ipak najpreči - sopstveni interes. 

BONUS VIDEO:  NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU - PARAZITI

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR