Glas Javnosti

NEOBIČNA SCENA U VOZU "SOKO": Koncert za putnike

Kultura
Autor: Glas javnosti

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Srbija voz i Vojvođanski simfonijski orkestar priredili su danas putnicima brzog voza Soko iznenađenje, mini-koncert tokom putovanja.

Sastav od dvanaest muzičara uživo je izveo nekoliko kompozicija i omogućio putnicima da uživaju u omiljenim delima klasične muzike tokom vožnje od Novog Sada do Beograda, kroz popularni "fleš mob".

Roman Bugar, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, podsetio je da Svetski dan muzike okuplja muzičare, profesionalce i amatere, ističe širinu i raznolikost muzičkih praksi, kao i različite muzičke žanrove. - Koncerti se ovog dana održavaju na ulicama, trgovima, parkovima, dvorištima i drugim javnim mestima koja okupljaju veliki broj ljudi, ali ovo je prvi put da nastupamo u vozu. Verujem da je ovo originalan način da nakon uspešne koncertne sezone proslavimo ovaj praznik zajedno sa građanima - dodao je Bugar, prenosi portal Ekapija.
Novi direktor Srbija voza Ivan Bulajić istakao je da je koncert još jedan način zbližavanja dva grada.

- Svetski dan muzike obeležava se manifestacijama na brojnim lokacijama i u Beogradu i u Novom Sadu, a mi smo odlučili da otvorimo jedan potpuno neočekivani prostor za uživanje u muzici – brzi voz koji povezuje ova dva grada. Zahvaljujemo se našim gostima iz Vojvođanskog simfonijskog orkestra koji naš voz Soko pretvorili u simfoniju u pokretu i pomogli nam da novom emocijom još više zbližimo Novi Sad i Beograd i da zajedno kreiramo nove i lepe uspomene na putovanja železnicom - izjavio je Bulajić.Svetski dan muzike obeležava se na simboličan datum, 21. juna - prvog dana leta. Kao praznik je uspostavljen 1982. godine u Francuskoj, a danas je međunarodni muzički događaj koji se slavi u više od 120 zemalja sveta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP