Glas Javnosti

Nebojša Glogovac trebao da glumi u filmu posvećen Tijani Jurić: Evo kako je izgledalo na audiciji

Kultura
Autor: Glas javnosti

Večeras je beogradska premijera novog naslova srpsko-američke koprodukcije rediteljke Sonje Alekse o nestaloj deci.

Film "48 sati i 1 minut" posvećen ubijenoj devojčici Tijani Jurić privukao je dosta pažnje, a u njemu je trebalo da glumi i nikad prežaljeni Nebojša Glogovac.
Glogi nije doživeo da ovaj film oplemeni svojim talentom, a uloga oca nestale devojčice pripala je Marku Živiću, koji nas je takođe prerano napustio.

Produkcija filma je našla način da zahvali velikom glumcu i pred premijeru je objavila snimak audicije Nebojše Glogovca.

"Hvala Vam! Hvala što ste ovako oživeli naše delo na samoj audiciji. Nije nam se ostvarila želja da glumimo zajedno u kadru, ali ste i dalje deo ovog projekta, ove borbe za sigurnost naše dece", navodi se u objavi.

– Njegova briljantna audicija, gde nas je sve naterao na suze, zauvek će mi ostati u sećanju. Za mene je on i dalje deo ovako bitne borbe, a to je sigurnost naše dece – izjavila je Sanja Rajačić, autorka i glumica ovog ostvarenja.

Film "48 sati i 1 minut" prati otmicu petogodišnje Lene

Film ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.


Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, vaspita ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati, nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.
Pored Marka Živića, uloge u ovom ostvarenju igraju Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović i drugi.




Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR